Uzņēmēji Aldis Dikmanis un Dāvids Zaridze uzdāvināja muzejam Gruzijas vīna traukus, kas savus aplūkot gribētājus priecē Pils parkā pie Sarkanās pils.

Vīna trauki jeb kvevri no Gruzijas slavenākā vīna reģiona Kahetijas.

Vīns izsenis ir bijis  muižu sadzīves sastāvdaļa. Tas lietots gan ēdienreizēs, gan kā piedeva, lai bagātinātu ēdiena aromātu un garšu. Vīna uzglabāšanai kalpoja muižu pagrabi būvēti zem ēkām vai atsevišķi.

Vīna darīšanai Gruzijā  izmantoja  olas formas māla podus jeb  kvevri.  Māla  traukos notika vīna fermentācija  un uzglabāšana. Kvevri izgatavoja meistari, kas šo mākslu apguvuši no priekštečiem. Mālu vīna tvertņu pagatavošanai ieguva no tuvējiem kalniem. Tvertnes pagatavoja ar rokām pēc īpašas tehnoloģijas, trauka  kārtu pēc kārtas apdedzinot ceplī.  Gatavos traukus ieraka zemē līdz kaklam, tad piepildīja ar samaltām vīnogām, vīnogu seklām  un mizām. Regulāri maisot ļāva  vīnam rūgt divas nedēļas, tad stingri nosedza un apklāja ar smiltīm, lai vīnu novecinātu,  izkāstu un liktu mucās. Šis  vīna darīšanas veids  kā unikāla pieredze iekļauts UNESCO kultūras mantojuma sarakstā.

Jūlijs Straume (1874.-1970.)  latviešu tekstilmākslinieks, pedagogs arī etnogrāfs. Nācis no Druvienas, vairāk kā sešpadsmit  savas dzīves gadus  pavadījis  Gruzijā. Lielākā Jūlija Straumes mantojuma daļa atrodas Gruzijas Tautas un lietišķās mākslas muzejā. Gruzīni Jūliju Straumi uzskata par šī muzeja dibinātāju. Meistars  bijis vienīgais nopietni vērtējamais Kaukāza tekstiliju pazinējs, Latvijā, kurš mēģinājis  savienot latviešu tautas mākslu un iespējas Austrumu  paklāju aušanas tehniku izmantot Latvijas apstākļos.